Слободно време

Учешће на Деветом фестивалу дјечије умјетности у Сарајеву и редован репертоар

Учешће на Деветом фестивалу дјечије умејтности у Сарајеву

Ансамбл Позоришта лутака Ниш јуче је отпутовао у Сарајево, где са представом „Чаробњак из Оза“ учествује на Деветом фестивалу дјечије умјетности.

Чаробњак из Оза (фото: Фото Селма)

Реч је о фестивалу интернационалног карактера који негује ауторски израз за децу и младе, афирмише све гране уметности и развија љубав према стваралаштву код најмлађе популације. Обухвата драмско, литерарно, ликовно и музичко стваралаштво.

У такмичарском делу програма учествује 12 театара из Хрватске, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе и Србије: Дјечије позориште Републике Српске Бања Лука, Позориште лутака Мостар, Позориште младих Сарајево, КД Пинклец Чаковец, Градско казалиште лутака Сплит, ХНК Вaраждин, ГК Зорин дом Карловац, Театар младих Котор, Театар Поко Локо Загреб, Театар Наранча Пула, КД „Ивана Брлић Мажуранић“ Славонски Брод и као једини представник Србије – Позориште лутака Ниш.

Да подсетимо, представа “Чаробњак из Оза” је премијерно изведена јуна 2022. године. Режију потписује Небојша Громилић, а на фестивалу ће улоге тумачити: Дуња Петковић (к.г.), Срђан Миљковић, Тома Бибић, Даворин Динић, Јелена Ђорђевић, Дејан Гоцић, Александра Павловић, Марија Цветковић и Теодора Стојковић (к.г.).

Позориште лутака Ниш наступа у четвртак 4. маја у 13.00 часова у сарајевском Позоришту младих.

Плакат фестивала

Редован репертоар

Недеља, 7. мај, 11.30
„Мала принцеза“

Мала принцеза (фото: Архива Позоришта лутака)

Представа „Мала принцеза“ у режији Александра Кањевца говори о уображеној принцези која дивно пева, њеним просцима, млинаревом сину, једном магарцу, датим обећањима и ономе што она собом носе. Темељи се на глумачкој и аниматорској вештини. Одликује се живом и допадљивом музиком као и динамичном и лепршавом игром.

Улоге тумаче: Марија Цветковић, Хаџи Станислава Јоковић, Даворин Динић и Срђан Миљковић.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com