Слободно време

УЧЕШЋЕ НА ФЕСТИВАЛУ У АЛЕКСИНЦУ

Учешће на Петом зимском позоришном фестивалу у Алексинцу

Представа „Поп Ћира и поп Спира“ ће у петак 20. маја у 19.00 часова отворити Пети зимски позоришни фестивал у Алексинцу.

Плакат фестивала

Током седам фестивалских дана, од 20. до 26. маја, публика ће моћи да погледа још и представе „Тртица рајске птице“ Народног позоришта из Ужица, „Пинокио“ Народног позоришта Лесковац, „Бајка о зачараној лепотици“ Позоришта лутака „Пинокио“ из Београда, „Дечак и месец“ Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина, „Звонар Богородичине цркве“ Народног позоришта Приштина док ће у пратећем програму представу „Аладин“ извести домаћин фестивала, Гардско позориште „Театар 91“ из Алексинца..

Представу „Поп Ћира и поп Спира“ је режирао Предраг Штрбац, а улоге ће на фестивалу тумачити: Дејан Гоцић, Тома Бибић, Биљана Раденковић, Татјана Миленковић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић, Софија Ристић, Теодора Стојковић и Данило Миленковић.

Представа је премијерно изведена 25. марта ове године и ово ће бити њено прво фестивалско извођење.

Редован репертоар

Четвртак, 19. мај, 18.00, „Поп Ћира и поп Спира“

Представа „Поп Ћира и поп Спира“ Позоришта лутака Ниш (фото: Позориште лутака)

Вечити и вечни Сремац, као и вечни Нушић и Стерија, изнова нас радује авантуром двојице попова и њихових фамилија у ванвременској комедији о животним сновима, непрестаном доказивању ко је ”први у селу” и чаршијским причама. Ово дело које је доживело многе адаптације за позориште, као и за мале и велике екране, сада се обраћа младима. Има ли шта важније од приближавања класике новим генерацијама? Чувањем језика и Сремчевог књижевног наслеђа кроз овај позоришни подухват, директно учествујемо у образовању оних који тек долазе.
Представу „Поп Ћира и поп Спира“ је режирао Предраг Штрбац, а улоге ће тумачити: Дејан Гоцић, Тома Бибић, Биљана Раденковић, Татјана Миленковић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић, Софија Ристић, Теодора Стојковић и Данило Миленковић.

Недеља, 22. мај, 11.30, „Трнова ружица“

Представа „Трнова Ружица“, Позориште лутака Ниш (фото: Позориште лутака)

На темељу познате бајке о стогодишњем сну, успаваном краљевству и храбром спасиоцу, представа подсећа малу и велику публику како се уз мало труда, рада и упорности може доћи до жељеног циља.
У сталном преплитању духовитих играних и луткарских решења деца учествују у креирању самог догађаја на сцени, чиме интерактивни процес представља посебан доживљај.

Представу је режирао Владимир Лазић, а улоге ће тумачити: Слободан Миљковић, Светлана Михајловић, Јован Живковић (к.г.), Александра Павловић, Марија Цветковић, Татјана Миленковић, Јелена Ђорђевић и Тома Бибић.

Четвртак, 19. мај, 18.00, матична сцена Позоришта лутака Ниш
„Поп Ћира и поп Спира“

Петак, 20. мај, 19.00, Народно позориште „Театар 91“Алесинац
„Поп Ћира и поп Спира“

Недеља, 22. мај, 11.30, матична сцена Позоришта лутака Ниш
„Трнова ружица“

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com