Слободно време

УЧЕШЋЕ НА ФЕСТИВАЛУ У ЗАЈЕЧАРУ

Учешће на Дванаестом фестивалу позоришта за децу „ЗајеЧАР“

Дванаесто море (фото: Позориште лутака)

Ансамбл Позоришта лутака Ниш у среду 11. маја путује у Зајечар где са представом „Дванаесто море“ учествује на Дванаестом позоришном фестивалу за децу „ЗајеЧАР“.

Током пет фестивалских дана, од 9. до 13. маја, публика ће моћи да погледа још и представе „Чардак ни на небу ни на земљи“ позоришта „Бошко Буха“ из Београда, „Звонар Богородичине цркве“ Народног позоришта Приштина, „Капетан Џон Пиплфокс“ Крушевачког позоришта, „Алиса на путу за Оз“ Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“, док ће у у пратећем програму представу „Миш маус кућа хаус илити Мачак у чизмама“ извести Центар за културу Пожаревац.

Представу „Дванаесто море“ је режирао Борис Тодоровић, а улоге тумаче: Јелена Ђорђевић, Марија Цветковић, Александра Павловић, Тома Бибић, Лазар Николић (к.г.) и Срђан Миљковић.

Представа је премијерно изведена 28. јуна 2021. године, а ово ће бити њено прво фестивалско извођење.

Редован репертоар

Четвртак, 12. мај, 18.00, „Цвеће мале Иде“

Цвеће мале Иде (фото: Позориште лутака)

Представа “Цвеће мале Иде” настала је из потребе да се, кроз познати садржај бајке, деци представи проблем љубоморе. Мала Ида, девојчица од 5 година, добила је млађег брата. Стриц Зоки, неуморна Баба Верица и забринута мама Ружица, уз помоћ једног патуљка и бројног баштенског и собног цвећа, научиће Иду да прихвати радост дељења и друге слатке муке које доноси нови члан породице.

Представу је режирала Марија Крстић, а улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Биљана Раденковић, Александра Павловић, Станислава Јоковић, Даворин Динић и Срђан Миљковић.

Недеља, 15. мај, 11.30, „Паткица Жуткица“

Паткица Жуткица (фото: Позориште лутака)

Представа „Паткица Жуткица“ намењена је најмлађој публици. На занимљив начин спаја позоришну игру са образовно-васпитним елементима и самим тим је одличан избор за први сусрет деце са позориштем. Представа им омогућава да додатно, активно учествују у њој и на тај начин код њих развија осећај за праведност, пријатељство, саосећајност и подстиче их да буду храбри, сложни и јаки.

Представу је режирaо Дејан Гоцић, који поред Јелене Ђорђевић и Томе Бибића тумачи једну од улога.

Среда, 11. мај, 19.00, Народно позориште Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“
„Дванаесто море“

Четвртак, 12. мај, 18.00, матична сцена Позоришта лутака Ниш
„Цвеће мале Иде“

Недеља, 15. мај, 11.30, матична сцена Позоришта лутака Ниш
„Паткица жуткица“

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com