Слободно време

„Улица тра-ла-ла“ и „Цвеће мале Иде“ на репертоару Позоришта лутака

На репертоару Позоришта лутака ове седмице биће две представе:

Четвртак, 1. октобар, 18.00, „Улица тра-ла-ла“

Представа „Улица тра-ла-ла“ комбинује различите технике сценског израза. Иако луткарска, садржи и елементе живе игре, плеса, певања као и мултимедијалних видео садржаја. Прича нас води кроз живот једног сасвим обичног господина, којег су сви називали „господин Баксуз“. У његовом крају се десила права еколошка катастрофа јер су људи посекли дрвеће и уништили природу, како би на том месту направили велике, сиве и неугледне зграде. У жељи да реши тај проблем, господин Баксуз креће да сам очисти околину али га у томе спречава једна јако чудна околност, да и његова кућица не жели више да живи у том крају и због тога га свуда прати и омета у његовој намери.
Представу је режирала Емилија Мрдаковић, а улоге тумаче: Наташа Ристић, Срђан Миљковић и Даворин Динић.

Цвеће мале Иде (фото: Позориште лутака)
Недеља, 4. октобар, 11.30, „Цвеће мале Иде“

Представа “Цвеће мале Иде” настала је из потребе да се, кроз познати садржај Андерсенове бајке, деци представи проблем љубоморе.
Мала Ида, девојчица од 5 година, добила је млађег брата. Стриц Зоки, неуморна баба Верица и забринута мама Ружица, уз помоћ једног патуљка и бројног баштенског и собног цвећа, научиће Иду да прихвати радост дељења и друге слатке муке које доноси нови члан породице.
Представу је режирала Марија Крстић, а улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Биљана Раденковић, Александра Павловић, Станислава Јоковић, Младен Милојковић и Срђан Миљковић.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com