Слободно време

Викенд за децу на Дечијој сцени Академије 28

Дружимо се и наредног викенда када су на репертоару чак три наслова!
Драги другари, маме, тате, баке и деке, видимо се на Дечијој сцени Академије 28!

НОВЕМБАРСКО-ДЕЦЕМБАРСКИ РЕПЕРТОАР САМО ШТО НИЈЕ ИЗАШАО! Очекује нас чак четири нова наслова и једна НОВОГОДИШЊА ПРЕДСТАВА!
Да, да, празници нам стижу!

Из репертоара, за ову недељу издвајамо:

КРАЉ МРГУД

Субота, 26. октобар 2019. у 17 ч

„Краљ Мргуд“ је прича о Краљу Смродоју 19. који не уме да се смеје. Годинама сви покушавају да га насмеју, али он је мргуд каквог нема. Зато му стража доводи дворске луде Звиждану и Здравка Чупавка који су били на дворовима многих краљева и сви су били насмејани и задовољни њиховим шалама. Краљ ће лудама поклонити исти дворац као његов уколико га насмеју у ноћи уочи његовог рођендана. Уколико не успеју, заувек ће бити заробљени на двору као стражари.
Представа је богата популарним песмама које су глумци препевали и изводе их уживо уз осмишљену кореографију. У једном тренутку, на сцени ће владати потпуни мрак који ће наша принцеза искористити тако што ће вртети два поја која бацају светлосне ефекте. Недуго затим, наступа акробатика на свили. Принцеза се пење на свилу, на висину од 2 м и на тој свили изводи разне акробације!

ИГРАЈУ:
Анђела Поповић – Лејди Драгана (ћерка краља)
Семир Гицић – Здравко Чупавко
Милица Петровић – Звиждана
Саша Ђурашевић – Краљ Смрдоје
ТЕКСТ И РЕЖИЈА:
Семир Гицић
ПРОДУКЦИЈА:
Мy АРТ

РОБИН ХУД

Недеља, 27. октобар 2019. у 12 ч

Легендарну шуму Шервуда прославио је само један јунак – неустрашиви Робин Худ. Иако је Робин Худ прича о одметнику који живи у шуми јер је утекао од закона, ово је у ствари прастара, увек актуелна тема о борби између добра и зла. На једној страни имамо похлепног и злог принца Џона, а на другој јунака који се одриче свог сталежа зарад борбе за истину и правду и живота у чистој и нетакнутој природи.
Робин узима од богатих и даје сиромашнима, бори се за правду и једнакост за све, али и за очување природе. Зли принц Џон, осим што пљачка сиромашне, жели да посече све шуме, а Робин је свестан колико је суживот са природом важан за све нас. Кроз причу о борби добра и зла, провлачи се и прича о правој љубави која увек надвлада све препреке. Прича је испричана тако да је деца и данас разумеју и подсете се на праве вредности.

Трајање: 50 мин
Препоручен узраст: 3 – 12 год.

ИГРАЈУ:
Предраг Котур (Робин Худ)
Александар Јовановић (Мали Џон)
Предраг Васић (Принц Џон)
Маја Ранђић (Маријана)
Милена Ђорђевић (Шефица од Нотингема)
ТЕКСТ И РЕЖИЈА:
Милена Ђорђевић
СЦЕНОГРАФИЈА И КОСТИМ:
Лејла Вујовић
Продукција: Позоришна трупа У.Р.А.

Робин Худ (фото: Академија 28)

ШАШАВИ БЛУЗ

Недеља, 27. октобар 2019. године у 16 ч

По мотивима текста „Како су настале ружне речи“ Душка Радовића.
Да ли деца измишљају ружне речи? Не. Да ли деца смеју да говоре ружне речи? Не би требало. Да ли су их чули од некога? Ооо, да! Од кога су их чули?!
У представи “Шашави блуз”, по мотивима текста Душка Радовића, на веома духовит и занимљив начин је објашњено деци, а и одраслима ко је “крив” што деца говоре ружне речи и зашто не би требало да их говоре. Најружнија реч у представи а и на свету у том моменту је реч ШАШАВ.

У првом делу представе креће се у потрагу ко је изговорио ту најружнију од свих ружних речи на свету. Да ли је ту реч измислила принцеза Катарина?! Мали принц Леополд?! Мудра дадиља има јако тежак задатак да испита да ли је неко од ово двоје по мало размажене деце измислило или чуло ту ружну реч од некога? Принцеза је чула од малог принца, мали принц од куварице Маргарите, која је заљубљена у краљевског официра а и он у њу, који је кренуо у потрагу за ружном речи са задатком да обеси оно лице које је имислило ружну реч! Да ли је његова љубав измислила ружну реч?!!! Не! Чула је од старог коњушара Барнабаса, стари Барнабас од Клаудија који живи на обали реке Мен и свађа се са ветровима и назива их ружним речима.
Да ли је Клаудије измислио ружну реч? Сазнаћете ако погледате ову веома духовиту, динамичну и поучну причу која обилује са доста добре музике, (класике, дечјег шашавог блуза) и урнебесних кореографија.
Да ли можете да замислите свет у коме је најружнија реч ШАШАВ?! Ја могу.

Играју:
Мирјана Зељковић
Владимир Тешовић
Јован Љубеновић
Режија: Јован Љубеновић

ДЕЧИЈА СЦЕНА АКАДЕМИЈЕ 28

РЕПЕРТОАР

Цена карте: 400 дин.
Деца до три године не плаћају карту!

Добро дошли на Дечију сцену Академије 28!

Број тел: 011/3621-787
FB: Akademija 28
Insta: akademija28

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com