Слободно време

„ВУК И СЕДАМ ЈАРИЋА“ – премијера у Позоришту лутака „Пинокио“

Премијера нове луткарске представе у Позоришту лутака „Пинокио“

„ВУК И СЕДАМ ЈАРИЋА“

„Вук и седам јарића“ Позориште лутака „Пинокио“ (фото: Војилав Савић)

Премијера представе ВУК И СЕДАМ ЈАРИЋА биће одиграна у петак 12. новембра у 20 часова у Позоришту лутака „Пинокио“. Реприза је заказана за суботу 13. новембра у 17 часова.

Представа ВУК И СЕДАМ ЈАРИЋА је рађена по тексту Јелене Палигорић Синкевић, а у режији Горана Дамјанца. Тотал дизајн је урадила Ирина Сомборац, музику Алберт Б. Савић, а сценски покрет Мирко Кнежевић.

Играју: Лако Николић, Горан Поповић, Жељка Мандић, Зорана Милошаковић-Тасић, Биљана Михајловић и Љиљана Живић.

„Вук и седам јарића“ Позориште лутака „Пинокио“ (фото: Војилав Савић)

Синопсис:

У шуми живи Вук Баук, али никако да сагради или нађе своју кућу. Шуме је све мање, њиве скоро да не постоје.Вук Баук једне ноћи усни сан у коме сазна да постоји близу кућа у којој живе Коза Роза и њени јарићи. Коза Роза иде сваки дан и напорно ради, а јарићи остају сами. Вук Баук покушава неколико пута да уђе у кућу, али му не успева. Јарићи су научени да се чувају. Након три неуспела покушаја, Вук Баук успе да провали у кућу јарића. Пронађе их за столом, како једу лубенице и диње. Када појури јариће, један од њих му стрпа у уста велико парче лубенице. Вук је одушевљен укусом. Међутим, забринут да неће бити хране заувек и да ће бити гладан, упита јариће шта ће урадити. Коза Роза се враћа и када уђе у кућу, ужаснута је што је Вук Баук ту али и збуњена јер није ништа нажао учинио јарићима. Сви заједно одлуче да посаде лубенице и диње и заувек имају храну.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com