Слободно време

“Вук који је испао из књиге” на Педестим сусретима професионалних позоришта лутака Србије

Ансамбл Позоришта лутака Ниш сутра путује у Суботицу, где са представом „Вук који је испао из књиге“ учествује на јубиларним Педестим сусретима професионалних позоришта лутака Србије, који се одржавају од 1. до 3. децембра.

Плакат фестивала

Реч је о најзначајнијем националном луткарском фестивалу, који организује УНИМА центар Србије. У Србији постоји седам професионалних позоришта са луткарском сценом, а домаћин је почев од 1962. године сваки пут друго позориште. Домаћин овогодишњих Сусрета је Дечје позориште Суботица. У такмичарском делу програма учествују професионална позоришта лутака из Суботице, Новог Сада, Београда, Зрењанина, Ниша и Крагујевца.

Ово ће бити друго фестивалско извођење представе „Вук који је испао из књиге“ чија је премијера одржана 25. априла ове године.

Представу је режирао Драгослав Тодоровић, а улоге тумаче: Младен Милојковић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић, Срђан Миљковић, Тома Бибић, Марија Цветковић, Дејан Гоцић и Јелена Ђорђевић.

Позориште лутака Ниш наступа трећег фестивалског дана, у уторак 3. децембра у 12.00 часова на сцени позоришта „Костолањи“.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com