Слободно време

Завршетак пројекта „Унапређење енергетске ефикасности зграде Позоришта лутака Ниш“  и премијера представе „Усамљено дрво“

Пројекат је обухватао и радионице за ученике нижих разреда основних школа о значају очувања животне средине и енергетске ефикасности на којима су настали цртежи, лутке од папира и писани радови који су били основ за поставку позоришне представе „Усамљено дрво“, чија ће се премијера одржати у петак 31. маја у 13.00 часова.

Фото: Позориште лутака Ниш

Текст је написала Наташа Илић, а режију потписује Никола Бундало. Улоге тумаче: Тома Бибић, Јелена Ђорђевић, Дејан Гоцић и Јован Живковић. У оквиру пројекта набављена је и опрема за лајв стрим, тако да ће се извођења ове представе преносити преко Јутјуб канала Позоришта лутака.

Након ове премијере, Позориште лутака наставља са редовним извођењем својих представа и у недељу 2. јуна на репертоару је представа „Вук и седам јарића“ у 11.30 и 13.00 часова.

Представа „Усамљено дрво“

Плакат „Усамљено дрво“

Текст: Наташа Илић
Режија: Никола Бундало
Играју: Тома Бибић, Јелена Ђорђевић, Дејан Гоцић и Јован Живковић

Реч редитеља:
Радећи на овој представи, поново смо се екипа и ја бавили питањима и проблемима којих смо свесни, и за које нам се чини да је све већ изгубљено, и да не можемо ми ту много бити од помоћи. У процесу, када смо стварали ову представу, почели смо од почетка, засукали смо рукаве и почели да обнављамо заборављена знања, да учимо, да слушамо предавања и да се информишемо, те смо се многим чињеницама запрепастили. Како сад то све претворити у представу, да буде едукативна, али не памфлетска у смислу да делимо неке лекције будући да смо и сами изгубљени у потрази како да помогнемо нашој планети. По тексту Наташе Илић смо ускочили у ту авантуру, истраживања, учења, играња, тражења и креирања представе која ће свима да значи. Публици смо спремили један занимљив концепт, мали свет стварања позоришта које и даље има ту моћ да утиче на битне ствари у нашем окружењу.“
Никола Бундало

Напомена: Представа је реализована у оквиру пројекта „Унапређење енергетске ефикасности зграде Позоришта лутака Ниш који подржава Европска унија преко програма ЕУ ПРО Плус. Корисник средстава је искључуво одговорана за њен садржај који не одражава нужно ставове Европске уније.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com