ЛитерарноСтваралаштво

Ајла Дрешевић – БОЖИЋ

Četvrti tablin božićni konkurs
БОЖИЋ

Обавија нас дух празника. Стара година је на измаку. Празнична чаролија доноси топлину и у хладним децембарским данима. Јелке, украси, хладноћа, чаробне снијежне пахуље, Деда Мраз, бадњаци…
Мирис Божића – вријеме љубави, духовности, мира и опраштања. Иако имам улогу госта када је у питању Божић, душа и срце испуњено ми је радошћу као да и сама славим. Срећа је присутна. Као да нека посебна чаролија обавија овај празник. Сигурно се многи питају због чега. Сами децембар је мјесец празника. Удружени – Божић и Нова година чаробно дјелују, на моменте нестварно! Само се чека тај посебан дан када је све опроштено и заборављено и када се у будућност иде сигурним кораком и с вјером да ће се нешто промијенити.
То је вријеме Божића. Честитам драгим људима, радујем се с њима и сама опраштајући и заборављајући неке ружне ствари. Све неостварене жеље броје дане, сате и минуте и чекају да буду остварене. Људи постају бољи. Њихова вјера и нада у чаролију Божића врло је фасцинантна. Породица је на окупу, срећа је на лицу, драги људи у срцу. Традиција која траје, празник који и стари и млади дочекују с искром у оку чувајући породичне вриједности као највећу светињу. И не чувају они само породицу – чувају драге људе, пријатеље и све оне посебне особе до којих им је стало. Постају пажљиви, брижни и пуни љубави. Честитке се шаљу с краја на крај свијета. Планета је попут велике породице.
Испунимо срце љубављу, помозимо једни другима, живимо у складу са собом, својим најближима и свим људима добре воље. Вјером у добро сами стварамо своју чаролију. Радујмо се с родбином, пријатељима и драгим људима, небитно да ли је Божић или Бајрам. Дијелимо радост и љубав! Тога нам никад не може бити много.

За Четврти таблин божићни конкурс
Ајла Дрешевић, IX-5, ОШ „Махмут Лекић” Тузи, Црна Гора
Ментор: Данка Чогурић
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com