ЛитерарноСтваралаштво

Алекса Стојковић – Мој мали свет

Мој мали свет

У мојој машти има толико тога. Она је свет за себе. То је мој мали свет. Све што пожелим могу ту наћи. Све што замислим, ту могу да остварим. Као у бајци, све је тако нестварно и узбудљиво.

Спортске активности су најважнији део дана. Мој омиљени спорт је фудбал и много времена проводим у дружењу с лоптом. Моји саиграчи су највећи фудбалери данашњице, моји спортски идоли. Велики спортисти и хуманисти. Разговарамо о утакмицама, фер плеју и тактикама.

Посебно место заузима „Фестивал књижевних ликова“. Ту можете упознати Малог Принца, Фолка, Белу Гриву, Доктора Проктора… Дружећи са са Малим Принцом обишао сам планету на којој је живео. Брижно смо чували ружу и чупали изданке баобаба, а заједно смо и помогли човеку који је на њу залутао.

Фолко и ја смо одлични другари. Ја сам сада гардијан који много зна о дивљим коњима. Наишли смо на Белу Гриву. Повредио је ногу у мочвари, па смо му је превили и увили у боквицу и друге лековите траве.

Доктор Проктор ме је позвао на путовање његовом кадом. Упловили смо у нове фантастичне авантуре уз Булетову помоћ и чудесни прах. Стекао сам заиста посебне пријатеље…

У мом свету постоји и Нацртани ЗОО врт. Свака животиња коју замислим и нацртам оживи. По Нацртаном ЗОО врту слободно шетају и лете огромни змајеви, необични инсекти, чудна створења добре нарави. Волео бих када бисте могли да бар на тренутак видите тај фантастичан свет. Одушевили би сте се!

Постоји део мог света који је најслађи. У њему је све од слаткиша, чак и киша! Куће су од чоколаде, дрвеће од лизалица, а киша од бомбона. Могу ја и сам да се сладим посластицама, али не желим. Зато позовем сву децу која немају прилику ни да пробају ове слаткише. Слађе је у друштву.

Ово је незавршена прича о мом малом свету. Завршиће се оног тренутка када моја машта нестане, када одрастем. Зато уживам у својим машатијама и желим да што дуже трају, да мој мали свет што дуже живи. Јер, леп је, зар не?

Алекса Стојковић, IV/3, ОШ „Никодије Стојановић Татко“ Прокупље, Србија

Учитељица Љиљана Соколовић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com