ЛитерарноСтваралаштво

Амра Мушић – Школска библиотека

Живинице

Школска библиотека

 

 

Наизглед тако обична и досадна просторија. Случајном пролазнику или обичном ученику дјелује помало застрашујуће.

Све те полице претрпане прашњавим књигама у људима буде чудан осјећај. За нас којима је љубав према читању смисао свега, библиотека представља други дом. Ту топлину коју осјетимо на самом уласку у рај за читаоце, безуспјешно је објашњавати. Као да улазимо у тунел спаса, мира и спокоја. Нашој библиотеци заиста недостаје много тога. Безброј књига које чекају на читање нису се нашле на полицама наше библиотеке. Због чега нам се ускраћује прилика да прочитамо све што желимо? Зар наша љубав и наша огромна жеља за читањем није довољна? Данас оно што се прије много година сматрало темељем човјековог раста, развоја, те проширења видика знатно је занемарено. Библиотеке су све више празне. Како од мањка књига, тако и нажалост људи.

Када бих имала моћ да нешто промијеним у свијету, између осталих неправедности, обогатила бих библиотеке. Људе бих извела из свијета технологије и увела у свој свијет. Библиотека у себи крије многе чари. Могућност сазнања нових ствари нема цијену. Попут топлог мајчиног додира библиотека нам улијева наду и смирај.
Пуно инспирације те веома јаке мотивације можемо пронаћи само у нашој библиотеци. Она је заслужна за наше знање и љубав према читању. Осим најбољих пријатеља из основне школе у сјећању ће ми остати најбоље књиге које прочитах у својој школској библиотеци.

 

Амра Мушић, IX разред, Прва основна школа, Живинице, Босна и Херцеговина

Марица Ферхатбеговић, руководилац литерарне секције

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com