ЛитерарноСтваралаштво

Анђела Радовић – Прича према задатим речима

Прича према задатим речима

Речи: дрво, птићи, гнездо, црвићи, птица полетети

Једног лепог дана деца су се играла у парку. Скакала су, певала, играла, али се Мица издвојила јер је на дрвету видела лепо направљено гнездо.
Мица се дивила птици дугог репа, са лепим кљуном и блиставим плавим очима које сијају на летњем сунцу. Молила се да сунце не зађе за лепе, беле облаке који су разних облика. Другари су је звали и питали зашто се не игра. Она је одговорила да гледа труд једне птице са лепим плавим очима. И они су пришли и сели на шарену клупицу поред дрвета. Видели су птицу, али су ту били и њени птићи, који су се спремали да полете. Личили су на мајку, само је један имао зеленкасте очи. Мици се допао птић и назвала га је Мики. Они су слетели и тражили са мамом кратке и враголасте црвиће. Мики је заглавио своју ногу у малој рупици. Остали су полетели и дигли прашину. Малишан је остао. Мица га је угледала и извадила ногу из рупице. Другари су јој помогли да га врати у гнездо. Мама га је загрлила и дала му црвића у кљун. Мица, другари, чак и родитељи су дошли да гледају птиће.
Птице и њене другарице су певале и цвркутале најлепше песме. Свака је била захвалност Мици што је помогла Микију. Птице и деца су живели срећно до краја живота.

Анђела Радовић, трећи разред, ОШ „Горачићи“ Горачићи, Србија

Учитељица: Јелена Ивановић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com