ЛитерарноСтваралаштво

Анђелија Гроздановић – ГДЕ МЕ СНОВИ ВОДЕ

ГДЕ МЕ СНОВИ ВОДЕ

Једне вечери, сањала сам један јако чудан и предиван сан. Била сам у свету слаткиша. Чоколадна бомбоница ме је водила у обилазак заједно са чоколадом.
У току обиласка сам видела воћне лизалице како весело плешу. Чоколаде од јагоде су се играле игре „Не љути се човече“. Шећерна вуна је отишла у тржни центар света слаткиша. Чоколадна бомбоница и чоколада су ме одвеле у тај тржни центар. Шећерна вуна је у ствари куповала одећу направљену од различитих слаткиша. У знак добродошлице, купила ми је хаљину од воћних лизалица. У тржном центру је био један биоскоп у коме се гледао филм „Авантуре снажних слаткиша“. Свратили смо да га погледамо. Био је јако занимвљив. Пошто је ускоро Нова година, јелка у тржном центру била је окићена украсима од шећера, јабука прекривених карамелом, боровницама прекривених чоколадом у многим другим украсима.
На крају смо се вратили на место одакле смо почели обилазак. Нисам желела да одем, али сам морала. Када сам се пробудила, мами и тати сам испричала о мом сну и они су ми рекли како постоји још много места за мене да истражим.
Спремна сам за друге забавне обиласке чудних места у које ћу упловити следеће вечери. Ко зна где ћу вечерас отпловити!

За „Табла Фест 20“
Анђелија Гроздановић, III-4, ОШ „Срефан Немања“ Ниш, Србија
Ментор: Ирена Сретић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com