ЛитерарноСтваралаштво

Андреј Милетић – Буди звезда која воли

Табла Фест 19
Буди звезда која воли

Звездани дневник, година 2014.
Галаксија Мамино Крило

Простор безграничан; у њему само једна звезда сија пуним сјајем. Заштићена од свих космичких непогода: метеорских киша, магнетних сила, разних црних рупа….
Сама али насмејана, испуњавала је својом топлином целу галаксију. Поред ње су пролазила разна бића: Клингонци, Ромулијанци, Бајоранци…
Сви су долазили и одлазили, а мала звезда је увек некако остајала сама.
Питала се зашто у толиком простору нема још некога да јој прави друштво, да се заједно крију од метеора, да изазивају љуте Клингонце и веселе, радосне Ромулијанце. Али на крају је увек остајала само тишина свемира.
Једног светлосног трена, деси се бљесак и изненадна светлост додатно осветли галаксију Мамино Крило.
Појавила се мајушна звезда дивног одсјаја, веселих зрака и округлих образа. Старија звезда није могла да сакрије своје узбуђење. Почела је да брине о малој звезди да је учи животу у свемиру, да је штити од метеорских киша и од разних мрачних сила бескрајног космоса. Мала звезда је уживала у заштити старије звезде. Заузврат јој је пружала сву своју топлоту и златну светлост.
Старија звезда је коначно пронашла сродну звезду за цео свој звездани живот. Тако сада, мала и мало већа звезда, заједно сијају пуним сјајем у галаксији Мамино Крило.

За Табла Фест 19
Андреј Милетић, IV-1, ОШ “Станислав Сремчевић” Крагујевац, Србија

Ментор: Предраг Николић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com