ЛитерарноСтваралаштво

Андреј Петровић – ИСПРИЧАЋУ ВАМ ТАЈНУ ВЕТРА

ИСПРИЧАЋУ ВАМ ТАЈНУ ВЕТРА

Пре него што сам написао овај састав, отишао сам на кафу с Ветром и рекао: „Слушај, друже, пишем састав на тему „Испричаћу вам тајну ветра“. Да ли хоћеш да ми одаш неке тајне?“ И он се сложио.

Прва тајна је да има девојку. Зове се Сунце. Али није баш сигуран да ли је заљубљен у њу јер не може да је погледа у лице. Друга тајна је да је он у ствари једна велика добрица. Он не би никада ништа лоше урадио иако много људи тако мисли. Разлог због ког дува је што га планета Земља тера, а дува и кад облаци заклоне Сунце, па не види девојку. Кад год пита Мајку природу зашто га приморава да разара, она увек каже: „Ја сам ти мајка и знам шта је најбоље“, а кад је пита зашто га на то тера, она му каже да смо ми људи грозни и да се нада да ће нас тако исправити. Кад хоће да јој објасни да то није прави начин, наљути се јер је исправља.

Има још неке тајне, као на пример да је носио пелене све до милијардите године. Највише воли да иде на Карибе то неколико пута у сезони. Мада мисли да га људи који тамо живе баш и не готиве. Омиљени филм му је „Торнадо“.

За остале тајне рекао је да не жели да их ода. А сад, после писања овог састава, одох ја са ветром напоље док још има светлости дана.

Андреј Петровић, 6/3, ОШ „Никола Тесла“ Раковица

Похвала на литерарном конкурсу „У свету бајки“ НБ „Рака Драинац“ Блаце