ЛитерарноСтваралаштво

Андреј Поповић – Хоћу да видим далеку земљу

Хоћу да видим далеку земљу

Вредни смо онолико колико упознајемо друге, колико смо спремни на нова искуства у лепоти и истраживању света око нас, и много даље од тога.

Колико су нам жеље различите уочавам сваки дан. Моји другари желе да постану славни фудбалери, маштају о најмоћнијим рачунарима, мобилним телефонима. Жеље се свакодневно нижу и преплићу, а ја већ одавно желим да посетим Велику Британију и упознам Британце. Често се, због тога, питам да ли су ми жеље реалне, али и даље сигурно знам зашто бих то желео да урадим. Спојио бих садашњост и прошлост. Прво бих се упутио у Ливерпул одакле су познати Битлси о којима сам слушао од моје баке. Ту, на западу Енглеске, поред реке Мерси, гледао бих у Ирско море. У Ливерпулу не бих био само због тога већ бих журио на Енфилд, стадион мог омиљеног клуба „Ливерпула”. Овај предиван стадион отворен је хиљаду осамсто осамдесет четврте године и када има места за четрдесет пет хиљада гледалаца, било би једно и за мене. У граду културе и традиције уживао бих јер лако је у Енглеској уживати, али како не отићи у космополитски град  који је уједно и главни град, Лондон? То, заиста, не бих могао да пропустим. Ушао бих у оближњи ресторан, пио енглески чај са пар капи млека и посматрао кишни дан. Провозао бих се на Лондон Ају, а затим сликао испред Биг Бена. Од преко тристо различитих националности које живе на подручју овог града упознао бих и друге људе, не само Британце, али бих их свакако најлакше препознао. Из Лондона бих отишао у Манчестер да одгледам један прави градски дерби у фудбалу. Овај град познат је по зградама, уметницима и музичарима, а у целој Британији преплиће се прошлост и садашњост. Стара здања, традиција, музика, спорт.

Понекад одсањамо ствари и догађаје гледајући отворених очију маште, а некад се жеље једноставно остваре. Надам се да ће се и моје путовање у далеку и лепу Британију једном остварити.

За Табла Фест 18

Андреј ПоповићV3ОШ „Ђура Јакшић” Кикинда

Ментор: Весна Милошев

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com