ЛитерарноСтваралаштво

Анита Калајџић: Божић – празник радости

Божић – празник радости

Драга моја,

Лепо је знати да постоји неко ко је увек уз нас, с ким ћемо прославити овај предстојећи празник пун радости и чаролије. Дивно је кад имаш неког ко ти чува леђа кад је то потребно па баш с том особом пожелиш да будеш на Божић.
Још само неки месец дели нас од овог дивног православног празника. Једва чекам! Ова година прошла је као прасак светлости, тако брзо, неприметно. У целом граду на све стране опет сијају оне шарене сијалице пред којим широм отварамо очи и осетимо огромну срећу. Божићна чаролија увек изазoвe неко узбуђење у нама.
Сећам се…Новогодишња јелка светли у углу наше собе и то мало тамно место наједном се претвори у нешто нестварно. Пао је први снег. Разнобојна светла шарају по тој белини, а у нашим очима је сјај. Дошао је Божић. Весели смо, нестрпљиви смо да отворимо оне украсне кутије испод јелке. Излазимо напоље, дечија вриска свуд одјекује. Наставља се божићна радост у песми и игри. Испуњени смо срећом јер смо сви заједно.
Чувајмо своје најмилије јер не знамо колико су још с нама. Овакви су празници ретки. Они дођу да пробуде радост у нама па тек тада схватимо колико заправо волимо једни друге и колико им значимо.

Твоја Анита

За Шести таблин међународни божићни конкурс
Анита Калајџић, VII-1, ОШ „Петар Николић“ Самаила, Србија
Ментор: Ивана Бабић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com