ЛитерарноСтваралаштво

Анита Калајџић – Христос воскресе, радост донесе

Христос воскресе, радост донесе

Живот је најлепши дар од Бога, највеличанственији поклон, а данашњи човек не схвата те његове лепоте. Највеће благо које имам је моја породица. Циљ ми је да учиним све што могу да би сви око мене били задовољни. Обожавам да неким ситницама обрадујем мени драгу особу и гледам њену веселу реакцију.
Ближи се Васкрс, празник који са собом доноси много радости, лепоте у сваком дому. Молимо се за срећу, здравље, слогу и весели га прослављамо. Овај празник са собом носи осећај обнове и новог пута. Такође, то је прилика да обрадујемо неког нама драгог јер и најмањи знак пажње улепшава расположење. Пријатељ ће се обрадовати нашем загрљају, честитки или једном цвету. Подстичући себе да дарујем и измамљујем осмехе на лицима, пожелела сам да обрадујем прошлог Ускрса особу која ми је показала шта је право пријатељство, поверење и искреност, а то је моја најбоља другарица.
Када је освануо највећи хришћански празник, припремила сам јој пријатно изненађење. Пошто она воли разноврсно цвеће, одлучила сам да јој направим и поклоним један пролећни шарени букет. Њен осмех и радост што сам је се баш тада сетила, оставили су ми неизбрисиви траг у срцу.
Схватила сам колико људима значи наша пажња, макар само то што ћемо их се сетити на посебан дан. Најлепши тренуци су они када чинимо лепе ствари за друге. Чувајмо, зато, оне који нам значе док су још увек са нама.

За Трећи таблин међународни васкршњи конкурс
Анита Калајџић, VIII-1, ОШ „Петар Николић“ Самаила (општина Краљево), Србија
Ментор: Ивана Бабић
Треће место на Трећем таблином међународном васкршњем конкурсу у категорији литерарни радови старији узраст

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com