ЛитерарноСтваралаштво

Азур Какеш – Велики град

Живинице

Велики град

Вјероватно већина људи би вољели живјети у великом граду попут Сарајева, Загреба, Београда… Осјећај када сте у великом, најчешће главном граду неке државе, представља задовољство.

Шта нам све доноси живот у великом граду?

Разни догађаји попут представа, сајмова, нових филмова и слично ће највјероватније прво бити приказани у великом граду. То је доста добро за људе који воле разна културна дешавања. Љепота града је привлачна за туристе. Већина људи воли обилазити град, а у великим градовима сигурно има лијепих ствари, од разних објеката, вјерских, стамбених, до прелијепих паркова. Наведимо примјер Ајфеловог торња због којег је Париз један од најпосјећенијих градова у Европи. Школовање такође даје предност великом граду. Један од највећих разлога због кога млади људи прелазе у веће градове је школа. Факултете који они желе уписати, неријетко не могу пронаћи у свом граду, а слична ствар је и са послом.

Ипак, поред свих добрих ствари, има и оних које нису добре. Једна од њих је сигурност. Често на вијестима слушамо да се у неком великом граду десила пљачка или нешто горе од тога. Лоша ствар су и цијене које су често веће у односу на неки мањи град.
Наравно све има своје мане, па тако и живот у великом граду.

Азур Какеш, IX разред, Прва основна школа, Живинице, Босна и Херцеговина

Марица Ферхатбеговић, руководилац литерарне секције
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com