ЛитерарноСтваралаштво

Барбара Вукић – Очима се не види све

Очима се не види све

У животу је све мање или више једноставно, једино што ми волимо све да закомпликујемо. Не морамо знати медицину и како срце функционише, мислим да је довољно послушати га и отворити, посебно према љубави. Они који се препусте да их води срце, а не разум, обично су срећни у животу. Првенствено заволе себе да би могли волети и све друге.
Сви почињемо отвореног срца и погледа, као и свако дете. Деца су та која увек могу измамити осмех и омекшати и најтврђа срца. Наша надања и снови су отвореног срца и она превладавају над разумом. Како бивамо старији, разум полако покушава да преузме примат над срцем. Мој савет је да будете дете што дуже, јер је срце као и дете, оно се нада ономе што жели. Зато немојте пропуштати животне и љубавне прилике због гласа разума. Једноставно, отворите срце, оно ће вас пре извести на прави пут без много двоумљења. Не дозволите да вас разум и рационалност лише прилике да вам се осмехне срећа.
Срце прича све језике света. Када га отворите, нису потребне речи да бисте схватили да сте смртно заљубљени. И на било ком језику, знаћете. И женско и мушко срце показују подједнако лепоту и осећања. И када волимо, тугујемо, предајемо се, исти је кодекс отвореног срца. Отворено срце је оно које тражи утеху, радост љубави, стално тражи више и носи вас да полетите, само ако га послушате. Оно вас може подстаћи на немогуће и невероватне ствари у љубави, у послу, у свему што вас занима, само ако му допустите.
Оставите разум по страни, отворите срце. Оно ће вам дати одговор, само је питање хоћете ли га послушати и направити прави избор. Ако успут пустите и коју сузу, вероватно је требало. Ако се негде мало и изгубите успут, вратите се оном детету у себи, јер је ту решење, од првог дана.

За Табла Фест 22
Барбара Вукић, 8-3, ОШ „Васа Чарапић“ Бели Поток, Београд, Србија
Ментор: Снежана Стојановић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com