ЛитерарноСтваралаштво

Белмин Золетић – Мржња

Марица Ферхатбеговић, Прва основна школа, Живинице, Босна и Херцеговина

Мржња
(есеј)

Мржња је данас велики проблем. Самим спомињањем асоцира на негативност. Боја којом би описали мржњу била би црна. Она са собом доноси лоше ствари, а ријетко кад добро.

Свугдје се појављује. Шири се као облаци за вријеме олује. Лахко се може изазвати, честа је због људског неморала. У свијету је она главни проблем. Сваки дан је већа и већа док потпуно не завлада свијетом. Особе које се мрзе, све би урадиле само да некоме буде лоше. Она са собом доноси и посљедице. Некада су мале, а некада велике. Због ситнице велики број невиних људи изгуби живот. Када једном крене, онда се тешко зауставља. Шири се као заразна болест. Она је болест којој нема лијека. Свугдје се налази. На сваком углу вреба чекајући жртве. Неко је намјерно подметне да би се забавио или задовољио своје најцрње пориве. Најчешћи разлог, уствари изговор, је то што је неко другачији по раси или религији.

Мржња је највећа болест у свијету. Мора се изоловати у добро закључани карантин, али је то тешко јер је она свијест о моралу и хуманости давно надмашила.

Белмин Золетић, IX разред

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com