ЛитерарноСтваралаштво

Бисера Боцеска – Божиќ

Божиќ

Божиќ е празник на радост и среќа,
тоа трае многу века.

Сите на Божиќ на трпеза седиме
„ХРИСТОС СЕ РОДИ“
еден на друг велиме.

За многу години
името божјо да го славиме,
празникот Божиќ да не го заборавиме!

За Шести таблун међународни божићни конкурс
Бисера Боцеска, 3-а, ООУ „Гоце Делчев“ н. Илинден, Скопје, Северна Македонија
Ментор: Станка Мицевска, проф. по одделенска настава

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com