ЛитерарноСтваралаштво

Бисера Илиева – Божиќна песна

Божиќна песна

Божиќ е на прагот
На снегот се радуваме.
Кога Дедо Мраз ќе ни донесе подарок
Од среќа ќе лудуваме.

Денот пред Божиќ,
Бадник се вика.
Ако паричката е кај тебе
Во срцето радост ќе блика.

“Христос се роди!”
“Навистина се роди!”
Поздравуваат сите
Така велат и Раде и дедо Мите.

Кога Божиќ ќе дојде,
Нас толку ни е забавно
Што бргу ќе ни пројде.

На тој ден
Многу треба да се слави.
На Христос му е роденден
И забава треба да се прави.

За Трећи таблин божићни конкурс

Бисера Илиева, V-в, ООУ “Кирил Пејчиновиќ” Скопје, Северна Македонија

Ментор: Сузана Спирковска

Треће место на Трећем таблином божићном конкурсу за најлепшу песму о Божићу у првој категорији
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com