ЛитерарноСтваралаштво

ДИМИТРИЈЕ РАДОТИЋ – МОЈЕ МОЛБЕНО И МОЛИТВЕНО ОБРАЋАЊЕ СВЕТОМ САВИ

Хладно и снежно зимско јутро. Са оближњег звоника разлеже се уједначен, блажени звук. Мирис тамјана, упаљених свећа и побожни жамор у цркви буди у мени носталгију за старим временима. Стојим пред ликом Светог Саве и молим се.
Свети Саво, помози српској деци да израсту у честите и поштене људе какав си и ти био! Подај нам, Саво, мало твоје мудрости, твоје дарежљивости и братске љубави, твоје способности да мириш завађену браћу, народе и владаре, старце и децу – све подједнако! Покажи нам, наш духовни вођо, прави пут! Покажи нам пут истине и правде, пут знања и одрицања, пут братства и слоге!
Просветли наше животе и угреј нам срца топлим зрацима хиландарског сунца! Врати српство тамо где су његови корени и духовни темељи! Подај нам још Жича, Студеница и Милешева! Описмени неписмене, излечи болесне, подај вид слепима и онима који не желе да виде, смекшај најтврђа срца, усрећи несрећне као што си много пута чинио за свога живота! Српском роду подај мира, слоге, знања, љубави и среће!
Много је векова, буна и недаћа прошло од Савиног рођења и много ће их још проћи, али његов лик и дело остаће први, прави и једини чувар српског рода и духовности.

ДИМИТРИЈЕ РАДОТИЋ, VΙΙ-3, Литерарна секција „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић” Лајковац, Србија

мрс Лидија Марић Јовановић, руководилац литерарне секције

Рад награђен на 6. регионалном светосавском литерарном конкурсу који организује СШ „Мионица”
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com