ЛитерарноСтваралаштво

Горазд Стојкоски – Божиќна песна

Божиќна песна

Иде Божиќ
Веќе е на праг,
Снег со него носи
За забава до мрак.

Сите деца
Надвор се на снег,
Поголемите лизгаат
Кај блискиот брег.

Доаѓа школски распуст
Со празници мили,
Некои веруваат во Исус,
А некои во вили.

Но, најпознат од сите
Е добриот Дедо Мраз
Што на децата подароци носи,
А ние него пита со праз.

За Трећи таблин божићни конкурс
Горазд Стојкоски, Vв одд, ООУ “Кирил Пејчиновиќ“, Скопје, Северна Македонија
Ментор: Сузана Спирковска
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com