ЛитерарноСтваралаштво

Искра Јовановић – МОЈ МАЛИ СВЕТ

МОЈ МАЛИ СВЕТ

Често се дешава да имамо потешкоћа у животу.Тада бисмо најрадије побегли негде далеко. Али где то? Углавном сви бежимо у неки свој мали свет.
Тај свет је место где се осећамо наЈсигурније и најбезбедније. Свет где се лепо ушушкам, где имам свој спокој и мир. Ја такође имам свој мали свет. Временом, сви ми учимо и проширујемо наш свет. Уздижемо његове зидове. Од чега? Од сваке сузе и сваког неуспеха, сваке грешке. Грешке су доказ покушаја и од свих тих покушаја настао је зид мог малог света, мој успех. Саставни део мог малог света чине моја породица и пријатељи. Они су моја највећа подршка. Дају ми вољу и снагу да наставим да се борим. Такав је мој свет, моја оаза испуњена оптимизмом и позитивном енергијом. Многа деца имају такав свет. Деца која су материјално сиромашна, углавном су духовно веома богата. Они имају највише потешкоћа и зато би желели да промене свет око себе. За њих је то немогуће, зато изграђују свој мали свет где се осећају слободно и срећно.
Потрудимо се да све наше светове пренесемо у реалност. Да се и у стварности осећамо као у нашем малом свету, да се сви наши мали светови уједине у један велики свет за све људе. Желела бих да се свако осећа срећно и сигурно.

Искра Јовановић, пети разред, ОШ „Никодије Стојановић Татко“, Прокупље, Србија

Ментор: Љиљана Суботић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com