ЛитерарноСтваралаштво

Ива Живић – Божић

Četvrti tablin božićni konkurs

Божић

Ја волим празнике, они су најлепши део године. То је време које проводимо са породицом, време испуњено разним обичајима у зависности од празника.
Ја волим да говорим како изгледају Божићни празници у мојој породици. За Бадњи дан, мама и бака припремају посну храну, што разноврснију. У кућу унесемо сламу која представља Исусово рођење на слами. Татин задатак је да донесе бадњак који се на Бадње вече сече и пали и онда ја говорим:
„Колико искрица, толико здравља, среће и радости.“
Само што оде Деда Мраз, стиже Божић Бата који нам такође остави неке поклончиће испод јелке која је окићена Божићним колачићима. За доручком се ломи чесница у којој се налази новчић. Чини ми се да ја имам неку моћ и увек га пронађем. Касније одемо до цркве да упалимо свеће и помолимо се за здравље свих. Одемо до мојих сестара да им честитамо Божић. Некада останемо код њих на ручку, а некада славимо код нас. Божић је леп и најрадоснији хришћански празник, славимо рођење Христа.
Кажу да какав ти је Божићни дан, таква ће ти бити цела година. Мени је ова година била лепа и успешна, надам се да ће таква бити и следећа. Само ако би могла без вируса.

За Четврти таблин божићни конкурс
Ива Живић, II-2, ОШ „Дубрава“ Књажевац, Србија
Учитељица: Данијела Јеленковић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com