ЛитерарноСтваралаштво

Ивона Николовска – Христос воскресе, радост донесе

Христос воскресе, радост донесе

Доаѓа убав ден,
голем ден,
камбаните бијат-
доаѓа Велигден.

Го чекаме со срце, со душа,
велигденска песна
секаде се слуша.

На Велигден различни јадења се прават,
сите маки да се заборават.
Се фарбаат јајаца во секакви бои
ќе се кршиме на Велигден со мои и твои.

Секој со секого се поздравува,
секое христијанско семејство
Велигден го прославува.
Со душа го чекаме овој голем ден,
секој кај нас е добредојден.

Христос воскресе,
радост донесе!
Велигден е празник
пролетен и цветен,
радост тој му носи
на секое дете.

За Трећи таблин међународни васкршњи конкурс
Ивона Николовска, VI-1, ООУ „Васил Главинов“ Велес, Северна Македонија
Ментор: Бојанка Џипунова – Ташова
Похвала на Трећем таблином међународном васкршњем конкурсу у категорији литерарни радови средњи узраст

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com