ЛитерарноСтваралаштво

Јана Дубровска – Божиќ

Божиќ

Зимски ѕвона ѕвонат,
Снегот тивко паѓа,
Нов ден се раѓа
Божиќ ни дојде.
Подготовки се прават
Сите се радуваат
Празникот Божиќ
Сите го прославуваат.

Семејствата дома седат
Приказни си редат
Некој и со друштво
Сакаат да го прославуваат.

Не сите деца, но многу од нив
Во Дедо Мраз веруваат
И подароците низ раце
Ги превртуваат.

За Трећи таблин божићни конкурс

Јана Дубровска, V-в, ООУ “Кирил Пејчиновиќ”, Скопје, Северна Македонија

Ментор: Сузана Спирковска

Друго место на Трећем таблином божићном конкурсу за најлепшу песму о Божићу у првој категорији

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com