ЛитерарноСтваралаштво

Јована Мићуновић – Тајна и пријатељство

Табла Фест 19
Тајна и пријатељство

Већина пријељатеља чува своје тајне. Но, има и оних који их не сачувају, полакоме се, кажу другоме. А кајање не доноси ново повјерење.
Као што пословица каже: „Пријатељ се у невољи познаје као злато у ватри“. Пријатељ ће нам се одазвати кад год то затреба, било добро или лоше. Такве особе не постоје да би нас искориштавале, већ да нас подржавају. Треба се прибојавати лажних пријатеља, оних који ће иза леђа оговарати и прослиједити све сазнате информације о нама. Пријатељство није мала ствар, већа је него што мислимо. Сваког пријатеља којег сретнемо морамо поштовати и цијенити. У прошлости су пријатељства била искрена, поштена. Данас то није тако. Но, то не треба да нас обесхрабри у трагању. Наћи ћемо правог пријатеља будемо ли упорни и досљедни. Тада то дружење неће знати за границе. Пријатељи ће да нас насмију, развеселе, да нам помогну у рјешавању проблема. Дешаваће се и дешавају се свађе, али се увијек изнова нађе начин за њихово разрјешење и праштање.
Стога, цијените пријатеље које имате и ваше пријатељство са њима јер ће се у супротном оно распасти, а неће постојати могућност да се обнови.

За Трећи таблин божићни конкурс
Јована Мићуновић, V a, ОШ „Илија Кишић“ Зеленика, Херцег Нови, Црна Гора
Горан Дробњак, професор разредне наставе
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com