ЛитерарноСтваралаштво

Каролина Чоп – Лик из књиге је мој идол

Лик из књиге је мој идол

Волим да читам. Књиге ми отварају нове светове и воде ме на места која могу само замислити. Књиге су уједно и најбоље сапутнице те их често носим са собом док путујем.
Тешко је одредити једну омиљену књигу јер свака има нешто лепо да понуди, али могу поменути Хари Потер серијал јер је то потпуно маштовит чаробан свет са причом о једном посебном дечаку. Хари Потер има магију али тек учи да је користи. На свом путу кроз авантуре у одбрани школе магије од злог чаробњака, највећи савезници су му његови пријатељи Рон и Хермиона. Ту сам пронашла и свој омиљени лик из књиге. Паметна, речита, често мудра и често виђена са књигом, Хермиона је девојчица која се разликује од осталих, баш као и ја. У свету магије где такође постоје поделе између добрих и лоших чаробњака, Хермиону сматрају паметњаковићком која се прави важна. То су, наравно само предрасуде, и треба да прође пуно времена да би друга деца дала шансу себи да увиде колике квалитете Хермиона има. Она је домишљата и увек се сети нечега што никоме прво не падне на памет, воли да чита па је спретна у проналажењу трагова за решавање мистерија књиге, љубазна је и васпитана, увек брине за своје другове Харија и Рона, али она сама нема женске пријатељице јер многе завиде на њеном знању и сналажљивсти.
У чаробном свету где владају углавном мушки чаробњаци, Хермиона налази начин да спаси животе, разазна тајне, па чак и иступи да се жртвује ако зна да тиме помаже својим пријатељима. Њено срце не познаје границе а њена довитљивост ју је далеко одвела.
На послетку, иако тако посебна, она је такође и обична девојчица која се радује свакодневним стварима, додуше књигама мало више али која капљица јединствености може итекако зачинити напитке пријатељства. Зато јој се дивим, сматрам је својим узором и гласно кажем да је овом свету потребно мање предрасуда а више Хермиона.

За Табла Фест 23
Каролина Чоп, II-1, ОШ „Жарко Зрењанин“ Велико Лаоле, Петровац на Млави, Србија
Ментор: Сузана Љубић, учитељица
Друго место на конкурсу за Фестивал дечјег стваралаштва „Табла Фест 23“ по одлуци Дечјег жирија у категорији литерарни радови млађи узраст

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com