ЛитерарноСтваралаштво

Lara Petkov: Rođenje Hristovo – praznik radosti

Rođenje Hristovo – praznik radosti

Po legendama postoji puno priča o životu Isusa Hrista. Ali sada vam ja pričam onu, za koju verujem da je istinita.
Nekada davno, 7. januara pre nove ere, žena po imenu Marija, rodila je Isusa Hrista. Isus je bio jako dobar, pravedan, darežljiv, mudar i plemenit čovek. Čak je i kao dete pomagao svim ljudima koji su bili u nevolji. Isusa Hrista je krstio Sveti Jovan krstitelj.
Božić, dan Isusovog rođenja, doživljavam kao jedan od meni najlepših praznika u životu.
Proslava Božića u mojoj porodici nije kao u ostalim porodicama. U mojoj porodici, proslava Božića je posebna. Oduvek smo u našoj kući obeležavali oba datuma kada se slavi Božić, 25.12. kao i 7.01, eto, jer smo tako želeli. Baš na dan kada se Isus Hrist rodio, rodila se i moja baka, a onda, meni najposebniji dar za Božić, prošle godine, rodio se moj brat od ujaka.
Oni su rođeni na isti dan, zato je moja baka kada se rodio moj brat rekla: „Od danas slavim dva rođendana, naravno, te rođendane krasi Božić.”
Uvek, na dan Božića, moja želja je da Isus Hrist dođe kod mene kući i da nam još više dočara pojam reči “Božić”.
Jednog dana, bila sam kod bake i deke sa mlađim bratom. To je bio dan pred rođendan moje bake, prvi rođendan mog brata i Božić. Tog dana pred Božić, osećala sam se jako čudno, osećala sam se moćno, čarobno, osećala sam se kao da letim nad zvezdanim nebom, u tom trenutku zamišljala sam da imam moći, i da je samo nebo granica. Zaspala sam…
Kada sam se probudila, čula sam kucanje na vratima. Otvorila sam i pojavio se Isus Hrist, baš suprotnog izgleda od onog kakvog smo ga svi zamišljali. Oko njega, letela su tri anđela. Zatim mi je rekao: ”Ćao Lara! Ja sam Isus Hrist. Čuo sam da si uvek želela da dođem kod tebe, pa sam došao”.
Nisam mogla da verujem šta čujem. Bez i jedne reči, samo sam mu utrčala u zagrljaj. A onda sam ga upitala: ”Da li možete češće da dolazite? Bila bih jako srećna da vas malo češće viđam!”
Isus je odgovorio da bi voleo, ali da je moguće da dolazi samo za Božić.
Rekla sam mu da mi to puno znači i zahvalila mu se. Zatim sam mu postavila pitanje: „Gospode, da li možete da pozdravite sve moje drage osobe koje više nisu ovde, oni su na nebu?”
Isus mi je odgovorio da će mu biti veoma drago da učini nešto što će mi značiti.
Zahvalila sam mu, zatim mi je rekao: ”Lara, nadam se da ćemo se viđati češće, a sada moram da idem, jer dug je put do neba”.
“Doviđenja Isuse!” – doviknula sam.
Kada sam svima za stolom to ispričala – poverovali su.
I zapamtite, dug je put do neba.

Za Sedmi tablin međunarodi božićni konkurs
Lara Petkov, III, OŠ “Jovan Popović” Kikinda, AP Vojvodina, Srbija
Roditelj: Ana Petkov

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com