ЛитерарноСтваралаштво

Лазар Дамњановић – ЛИК ИЗ КЊИГЕ ЈЕ МОЈ ИДОЛ

ЛИК ИЗ КЊИГЕ ЈЕ МОЈ ИДОЛ

Волим да читам књиге, јер тако могу са својим омиљеним ликовима отићи на далека места и проживети разне пустоловине. Од свих књига које сам прочитао један лик је постао мој идол. То је Мали Принц из истоименог дела.
Мали Принц је дечак из свемира који први пут долази на планету Земљу и жели да научи нешто ново. Он је златокоси дечак обучен у принчевско одело и са мачем у руци. Био је ниског раста, нежан али јачи него многи одрасли људи. Био је искрен, знатижељан и спреман за нове авантуре. Код њега ми се највише допада то што је добар, поштен али великог срца. На свом путовању је упознао различите врсте људи и био је разочаран колико људи међусобно немају љубави и разумевања. Схватио је да се то гради полако и стрпљиво, али да је најбитније чувати оно што се не види, него што се осећа – а то су љубав и доброта.
Мали Принц је на мене оставио велики утисак и постао мој идол, јер је наивно биће чистог срца. Никада не одустаје од својих питања и страшно ме подсећа на мене. Треба ли му већи разлог да би постао мој идол?

За Табла Фест 23
Лазар Дамњановић, VII-1, ОШ „Ђура Јакшић“ Јелашница, Ниш, Србија
Ментор: Снежана Јовић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com