ЛитерарноСтваралаштво

Лејла Шарић – Почетак

Живинице

Почетак

Почетак је појам са којим се свакодневно сусрећемо. Ниједан почетак није лак. Гледајући првенствено од почетка живота једног живог бића па до краја, он успјешно пролази кроз сваки нови изазов и почетак који му живот пружа. Много је почетака у једном животу које само храбри људи могу проћи и сваки треба срцем прихватити.

Почетак школовања је један од битнијих почетака. Њега ако изоставимо, наш стуб којег ми градимо током живота бит ће непотпун. Школујемо се да бисмо изградили будућност, и као да степеницама се пењемо до другог почетка без којег се не може. Док смо малољетни, чекају нас 2-3 почетка, а то су почетак основног и средњег образовања, заљубљивања и почетак зрелијег размишљања.

Савремена медицина каже да млађи малољетници размишљају попут одраслог човјека и да то тако и треба.

Почетак када са особом, коју искрено заволимо, желимо провести остатак свог живота, сматрамо јако битним почетком. Али и кад то остваримо, као да почињемо живјети други живот кроз који имамо подршку и особу која ће нас заштитити у свакој ситацији.

Такођер, јако битан почетак је и запослење јер без тога немогуће је опстати. Свако жели да има своје паре и да их искористи за оно што му треба.

Стари стучњаци и савјетници кажу да ако један човјек успије да преброди и прође кроз ових 5-6 почетака, успио је у свом животу.

Лејла Шарић, IX разред, Прва основна школа, Живинице, Босна и Херцеговина

Марица Ферхатбеговић, руководилац литерарне секције

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com