ЛитерарноСтваралаштво

Лена Станимировић – МОЈА ПОРОДИЦА- МОЈА СЛОБОДА

МОЈА ПОРОДИЦА – МОЈА СЛОБОДА

Породица представља топлоту, радост, нежност, срећу и љубав. Моја породица броји девет чланова. Њу чине: мама, тата, три сестре и ја, баба, деда и тетка. Ја имам дивну породицу.
Тата ме често води да обављамо послове у пољопривреди, да радимо око стоке. Зна да то волим, а пошто и он воли мене покушава да ми увек удовољи, чак и када се мама противи.
Мама је брижна и мила. Игра се са мном, помаже ми у учењу. Одржава кућу чистом и уредном и кува најлепша јела и најлепше колаче. Тетка ме воли више од свега. Каже да би за ме све дала. Води ме свуда са собом и често у свему удовољава.
Сестре су ми посебна срећа и радост. Две су старије од мене а једна је млађа. Најважније је да се јако волимо и да једна другој заиста недостајемо. По некада се посвађамо. Наравно то су неке безвезне чарке, које брзо прођу и заврше се загрљајем и осмехом.
Са нама живе татини родитељи, моји баба и деда. Они су такође веома битни за мене. Мислим да су ме они размазили. Деда кад чује да ме неко грди или виче, одмах се изнервира и притисак му скочи. Сада већ разумем да је тај висок притисак веома опасан, па се клоним невоља, да деди не позли.
За мене је породица подршка и успех у животу. То могу да видим, јер су моји баба и деда подржавали и помагали мога тату. Сада је мој тата успешан и подржава нас да постанемо тако снажни и исправни људи као он. Ту сам, у кругу своје породице и осећам се слободно, живахно, срећно и пуна љубави. Зато ја волим своју породицу највише на свету. Ту се осећам слободно, слободно дишем!

Лена Станимировић, 1/2, ОШ „Бора Станковић“ Каравуково, Србија
Учитељица: Данијела Стаменковић
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com