ЛитерарноСтваралаштвоШампион

Маша Јовановић – Дани покрај болесника

Дани покрај болесника

Болест је једна од најстрашнијих ствари у животу човека.
Лоше се осећамо када смо болесни, али и онда када је болестан неко нама драг.
Ја много волим свог деку. Њему се хвалим, али и жалим. Наши заједно проведени дани пуни су радости, игре, загрљаја и лепих речи.
Његова недавна болест донела је бригу, страх и тугу нашој породици. Пре годину дана мој дека Љубиша заразио се Корона вирусом. Првих неколико дана био је код куће, а онда у болници. Дека је имао велике тегобе. Висока температура и малаксалост обориле су га у кревет. Моја мама и бака иако су здравствени радници нису могле да му помогну. Одвезли су га у болницу, и он је остао тамо.
Данима је њему било лоше, али и нама. Сестра и ја нисмо ишле у школу. Чекала сам ујутру учитељицу на лаптопу да се јави, јер нисам хтела да слушам ону на телевизији, јер то није била моја учитељица. Сестра ме је опомињала да не секирам маму, већ да морам да пратим и наставу на телевизији.
Мени ништа није било јасно. Сви су причали само о Корони. Мама је стално плакала, а онда када би видела моје тужне очи, тешила би ме најбоље што је знала. Нисам могла да одем да посетим деку, иако сам желела. Телефоном смо га звали ретко, а рзговарали смо кратко. Мама је стално звала своје колеге и молила их за помоћ, уз речи: “Не смем, да изгубим тату!”
Сви су били забринути, а моја сестра и ја тужне и уплашене. Дани су били необично дуги. Увече пре спавања тихо смо се молиле да он оздрави.
Када је након дуге борбе, његово стање било мало боље неописива радост обузела је све нас, а ја сам имала осећај као да ћу да полетим.
После неколико месеци тешке борбе, мој дека је оздравио. Опет је као некад заједно се смејемо, учимо… Само њему сам испричала да сам за рођендан од Васе добила ружу. Рекла сам му да сам је у школи узела, али да сам на путу до куће ружу дала. Ањи, јер је она заљубљена у Васу. Да, само он то зна, јер он најбоље чува тајне.

За Табла Фест 21
Маша Јовановић II/11, ОШ ”Вук Караџић” Дољевац, ИО Малошиште, Србија
Ментор: Данијела Митровић
Прво место у млађој категорији по одлуци Дечјег жирија и друго место у млађој категорији по одлуци Стручног жирија на конкурсу за Табла Фест 21

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com