ЛитерарноСтваралаштво

Меланија Трпевска: Божиќ – празник на радоста

Божиќ – празник на радоста

Снегулки нежни бели
ги покрија дрвјата во бело цели.
На прагот снегот се распосла лесно,
во нашиот дом сите се собрани
и не е толку тесно.
Христовата љубов
полека се шири.
Небесен Ангел сега се јави
Во секој дом сега се слави
Христос се роди !!!
Sвоната sвонат со порака силна
се роди надежта и љубов вечна,
во срцата наши се всели радоста милна.
Со трпение и спас за човештвото
низ бури тешки тој не води.
и затоа со силна верба во Христа
пеееме “Среќен Божиќ – Христор се роди !!!”

За Шести таблин међународни божићни конкурс
Меланија Трпевска, VIII Б, ООУ ”Тихомир Милошевски“ Ново Село, Скопје, Северна Македонијa
Родител: Душанка Трпевска
Похвала на Шестом таблином међународном божићном конкурсу у категорији литерарни радови старији узраст

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com