ЛитерарноСтваралаштво

Меланија Трпевска – Христос воскресна, радост донесе

Христос воскресна, радост донесе

Корпа полна црвени јајца
Корпа полна љубов, среќа, здравје
Корпа полна вечен живот
Повторно се роди во срцата наши
На масата црвени јајца
Во срцата живот
Не стојте без надеж, отворете ги срцата ваши
Да бидеме сите Христос
Да бидеме љубов со нашите дела
Да бидеме надеж на старите лица
На бездомникот среќа
На дете без мајка поддршка цела
На војникот утеха
На болниот надеж
На масата црвени јајца
Во храмовите богослужба
Насекаде радост
Во домовите среќа
На лицата насмевки
Со поздрав весел
Христос воскресе – навистина воскресе!

За Трећи таблин међународни васкршњи конкурс
Меланија Трпевска, IX б, ООУ „Тихомир Милошевски“ Ново Село, Скопје, Северна Македонија
Родител: Душанка Трпевска
Друго место на Трећем таблином међународном васкршњем конкурсу у категорији литерарни радови старији узраст

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com