ЛитерарноСтваралаштво

Михаела Маљковић – Урадићу, постаћу, знаћу

Урадићу, постаћу, знаћу

Свако дете жели да порасте. Док расте, расте и дететова жеља да постане неко. Неко жели да буде полицајац, неко астронаут, неко фризер, а неко шминкер. Неко пак ботаничар, а неко чак мађионичар. А ја? Ух, моја листа жеља је предугачка.
Сваки дан ново занимање. Када сам кренула на балет, пожелела сам да будем примабалерина. Једном, када сам још била у вртићу, обишли смо ватрогасну станицу. У мени се одмах пробудила жеља да ставим шлем на главу и узмем ватрогасно црево и да гасим пожар. Када ми је мама први пу прочитала Златокосу, нисам хтела да се шишам три године да бих била као она кад порастем. Можете само да претпоставите након одгледаног филма „Бетовен“ шта сам желела да будем. Једном сам чак желела да будем и политичар као мој тата, јер знате да они ништа не раде а много лепо живе. А онда сам једног дана видела докторе како несебично помажу људима и тада сам знала да је то оно што желим да будем кад порастем.
Шта год да постанемо кад порастемо, најважније је да постанемо добри људи.

За Табла Фест 22
Михаела Маљковић, II-1, ОШ „Црњански“ Јагодина, Србија
Ментор: Бојана Пурић

Похвала на конкурсу за Фестивал дечјег стваралаштва „Табла Фест 22“ по одлуци Стручног жирија у категорији литерарни радови млађи узраст

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com