ЛитерарноСтваралаштво

МИХАЕЛА ШОЛЕВА – Божиќ

Божиќ

По Бадник доаѓа Божиќ,
кога утрото се будиш,
и секаде радост слушаш
Христос се роди!!!

Трпези се редат,
Божиќ убав дојде,
и в срце радост блика
поклони со убава слика.

Се слави во сите домови,
гледаш насмевки разни.
на сите страни,
кај млади, и кај стари.

Божиќ вратата да ни ја злати,
секогаш среќа да не прати,
здравје и љубов нека не води
Христос се роди!!!

За Четврти таблин божићни конкурс
МИХАЕЛА ШОЛЕВА, VII-2, ООУ „БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ ВЕЛЕС, СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
МЕНТОР: КОСТАДИНКА АТАНАСОВА
Друго место на Четвртом таблином божићном конкурсу у категорији литерарни радови старији узраст