ЛитерарноСтваралаштво

Михаела Шолева – ВЕЛИГДЕН

ВЕЛИГДЕН

Велигден е во пролет
три дена се слави,
на првиот ден, во недела
секој дома свечен ручек прави.

Мама на Велики четврток
црвени јајца прави,
така викаат постарите
Велигден треба да се слави.

Целиот народ во црква се собира,
сите го чекаат големиот празник,
големото воскресение,
тој голем убав ден на секаде се слави – ВЕЛИГДЕН!

Да го почуствуваме,
воскресението внатре во нас,
да воскреснат верата, добрината, љубовта,
и сите добри вредности во нас.

За Други таблин међународни васкршњи конкурс
Михаела Шолева, IX-2, ООУ „Блаже Конески“ Велес, Северна Македонија
Ментор: Костадинка Атанасова
Треће место на Другом таблином међународном васкршњем конкурсу у категорији литерарни радови старији узраст

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com