ЛитерарноСтваралаштво

Михајло Ђосић: Божић – празник радости

Божић – празник радости

Ја волим Божић јер бака тада прави ролате који су тако шарени као лептири које јурим када је лето. Ја волим и лептире, и све што је шарено. Пре почетка школе, када ми је мама куповала школски прибор посвађали смо се око пернице која је била јако шарена – а моја мама је рекла да није лепа. Али то није важно, јер мени бака ионако купи све што ја волим и што се мени свиђа. Тако ме и тера да сецкам све што јој треба за ролате за Божић, па зато ја волим и Божић и баку и шарене ролате. А волим и маму иако ми она не купује све што ми се свиђа.
Када сам добио прву петицу у школи моја мама је рекла да сам срећан као Божић. Мени није било јасно зашто је то рекла, па сам је питао: Како то мислиш? Рекла је да је Божић радост свих хришћана, и да сам ја мали хришћанин, и мени тек онда ништа није било јасно.
Када је дошао Божић и када ме је рано ујутру мама пробудила да идемо код мамине другарице Бојане – добио сам пакетић од ње и био сам много срећан. Питао сам онда да ли сам ја Хришћанин пошто сам тако срећан?! Сви су се смејали, мама ме је пољубила али ја и даље не знам да ли сам поставио неко глупо питање. Рекли су ми да су сва деца света највећа радост и срећа која постоји и да је Божић празник када су сви испуњени и срећни јер се и небо радује. Ја сам погледао у небо касније када смо изашли напоље, нисам видео ништа али сам мами признао да сам био јако срећан.

За Шести таблин међународни божићни конкурс
Михајло Ђосић, I разред, ОШ „Нада Поповић“ Крушевац, Србија
Родитељ: Јелена Миљковић Ђосић
Треће место на Шестом таблином међународном божићном конкурсу у категорији литерарни радови млађи узраст

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com