ЛитерарноСтваралаштвоШампион

Милица Старчевић – Христос воскресе, радост донесе

Христос воскресе, радост донесе

У данашње време, питање среће једно је од најважнијих тема које човек проучава. То нас наводи да размишљамо о томе шта заправо људе чини срећнима. Они некада не виде или не обраћају пажњу на оне ствари које имају, а које су део њихове среће и на којима треба да су захвални: искрени пријатељи, кров над главом, здравље, лепота природе, сам живот…
На најрадоснији хришћански празник родила се жена која ми је подарила живот, први дах. То ми чини овај празник још посебнијим. Васкрс мојој породици доноси двоструку срећу. Кажу да ситнице чине живот лепшим. Заједничке шетње, разговори до касно у ноћ, поклоњено време и пажња ствари су којима се показују љубав и посвећеност некоме. Као мала, мајци бих на њен рођендан испевала песмицу, направила јој честитку са пуно уложеног труда. Некако ми срце заигра кад видим да су људи око мене које истински волим срећни и задовољни.
У тој празничној атмосфери, долазе и најбољи тренуци даривања других и примања поклона. Чак и најмањи знак пажње или лепа реч може да усрећи особу која је усамљена или лоше расположена.
Важно је разумети да срећа није нешто што се купује. То се једноставно осети. Битно је имати драге и позитивне људе око себе и гледати свет и живот са ведрије стране.

За Трећи таблин међународни васкршњи конкурс
Милица Старчевић, VIII-1, ОШ „Петар Николић“ Самаила (општина Краљево), Србија
Ментор: Ивана Бабић
Прво место на Трећем таблином међународном васкршњем конкурсу у категорији литерарни радови старији узраст

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com