ЛитерарноСтваралаштвоШампион

Милош Богдановић – Христос васкрсе, радост донесе

Христос васкрсе, радост донесе

Мирише прољеће у мом сокаку, све се радује. И птице у гори и риба у води. Послије дуге, тешке, хладне зиме стиже радост Сунца, све цвета.

Тако цвета и моја душа. Као дијете које одраста у вјери и цркви за мене је прољеће посебна радост и због једног од најљепших празника, празник васкрсења Исуса Христа. То је празник који у мени буди разна осјећања… Од Великог Петка који је обасјан тугом, па све до васкршњег јутра и радосне пјесме “Христос васкрсе, ваистину васкрсе!”. Фарбање јаја је нешто што не пропуштам. Као малом Хришћанину то су јаја црвене боје. Наш сто је посебно украшен веселим бојама, али тог јутра будем и тужан… Размишљам зашто су људи били толико зли, зашто су разапели Исуса Христа на крст, али онда схватам да је он страдао због наших гријехова. У том размишљању сјетим се и својих предака и питам се:
-“Јесу ли заслужили да се, и на оном свијету, радују васкрсењу, јесу ли својим земаљским дјелима испунили живот, или су ипак били охоли, зли и нису мислили о судњем дану и васкрсењу…”
Зато је мени мој ђед Митрополит Амфилохије често говорио:
-“Милоше, све што радиш везуј за небо, за царство Оца и Сина и вјечни живот. Материјалне ствари су пролазне, живот вјечни је дар!”
Трудићу се да мој овоземаљски живот буде такав да пред Господом могу да станем смирено и да ми отвори врата раја, и да на оном свијету сретнем своје најмилије и са њима запјевам радосну пјесму “Христос васкрсе, радост донесе!“
Радујте се људи, Христос је страдао и дошао међу нама и није дошао да нам суди, већ да ми будемо бољи људи.

За Први таблин међународни васкршњи конкурс
Милош Богдановић, 7-Б, ОШ “Илија Кишић” Зеленика, Херцег Нови, Црна Гора
Ментор: професорица Рајана Врбњак
Прво место на Првом таблином међународном васкршњем конкурсу у категорији литерарни радови старији узраст

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com