ЛитерарноСтваралаштво

Милош Богдановић: Рођење Христово – Дан радости

Рођење Христово – Дан радости

Најљепши пост је у сусрет рођењу Богомладенца. Празници који претходе су за мене дани радости. Од Свете Варваре када садимо Божићну пшеницу, Светог Николе, празника Дјетинци, Материце, па све до Отаца.
Која је радост када везујемо родитеље и учитеље и добијамо поклоне или како кажемо „откуп“. Али кад ми дјеца морамо да се откупимо то иде мало теже. Обично од нас траже да будемо добри, послушни, а како то испунити кад смо само дјеца, али, потрудимо се. Туциндан волим јер тада не добијем батине, а онда идем у Бадњаке са татом и братом и уз ватру чекамо рођење Христово. Кућа је украшена бадњацима јер јелку одавно не китимо, ми смо СРБИ, ПРАВОСЛАВЦИ! Све је украшено свечано, стиже нам полазник који нам уноси радост у наш дом. На трпези су разне ђаконије, а ја се молим да једнога дана се поклоним Витлејемској пећини и угледам свјетлост одакле је стигао спаситељ свијета. Божић је за мене најрадоснији празник, јер смо сви у кући, а током године, то је риједак случај због природе посла нашег тате!
Има ли ико на свијету љепши поздрав, као што га имамо ми Срби? – Мир Божји, Христос се роди! И пуног срца и душе са радошћу одговарамо: Ваистину се роди! Ускоро се приближава тај дан, а ја сам већ радостан доласку Богомладенца Христа!!!

ЊЕГОВИМ МОЛИТВАМА, ДА СВИ БУДЕМО БОЉИ ЉУДИ!

За Седми таблин међународи божићни конкурс
Милош Богдановић, 9-Б, ОШ „Илија Кишић“ Зеленика, Црна Гора
Mајка, Добрана Богдановић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com