ЛитерарноСтваралаштво

Мина Ћурчић – Фармацеут, мој јунак у белом

Фармацеут – мој јунак у белом

 

У мој живот је ушло много супер хероја. Својим моћима ме уче, хране, чувају, али ме и лече и спашавају ми живот.

Мој јунак у белом је мој фармацеут. Могу се похвалити тиме да имам сопственог фармацеута. Најбољег. То је моја тетка Сања.

Моја тетка је најбржи фармацеут. Она, попут добре виле, долети увек кад је потребно. Њен бели мантил се попут магичног плашта завијори сваки пут када се ухвати у коштац са непријатељем који се зове болест. Из тог белог чаробног плашта излазе потребни лекови, сирупи, чајеви… Моја тетка вешто и стручно барата својим „оружјем“. За било какву болест или проблем она има лек: сируп, таблету и топлу реч уз све то. Тачно зна када и у које време треба да употреби нешто од тога. Тада се у мом телу ствара непробојан штит. Јачам и добијам потребну снагу којим се борим против нападача-болести. Борба је понекад кратка, понекад дуга, али увек успешна. Моја тетка фармацеут је супер херој. Сваки пут победи, на моју велику радост. Поред моје докторке она је мој најбољи чувар.

Када је у пролазу видим у апотеци, махне ми и поздрави ме осмехом. Срећна је и задовољна. Каже да воли свој посао јер жели да усрећи људе. Зато је и она срећна. Њено срце је огромно јер се због те среће стално увећава. Супер хероји имају супер срца.

Ако и ви имате неку тетку фармацеута, онда је она ваш јунак у белом плашту. Али, ви то већ знате, зар не?

 

Мина Ћурчић, III/3, ОШ „Никодије Стојановић Татко“ Прокупље
Ментор: Љиљана Соколовић, проф. разредне наставе

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com