ЛитерарноСтваралаштво

МЛАДЕН ЂУРИЧИЋ – МОЈЕ МОЛБЕНО И МОЛИТВЕНО ОБРАЋАЊЕ СВЕТОМ САВИ

МОЈЕ МОЛБЕНО И МОЛИТВЕНО ОБРАЋАЊЕ СВЕТОМ САВИ

Кад бих имао неку чаробну моћ да се вратим у прошлост, далеку прошлост… па да упознам Светог Саву, да га видим, да га чујем, да га питам… Нажалост то не могу… Ипак, могу да маштам и могу да се молим.
Помози нам, Свети Саво! Помози твом залуталом народу! Покажи нам како да израстемо у часне и поштене људе! Покажи нам прави пут светосавља! Буди зрак светла у овој дубокој тами, звезда водиља на узбурканом мору живота!
Не дозволи да више буде рата! Измири посвађане! Покажи нам како да опростимо једни другима. Како да се са дна уздигнемо бољи и јачи!
Дај нам вере, само мало твоје вере постојане! Научи нас да волимо и ценимо све људе, природу и живот од Бога дате, и сваки нови дан!
Подари нам знања и памети. Описмени неписмене и научи их како треба да живе. Излечи болесне и помози слабима и немоћнима да добију снагу да се боре! Дај нам љубави, среће, здравља и снаге да кроз живот лакше идемо!
Да ли си ме чуо, пресветли Саво? Хоће ли ми молбе бити услишене?… И са малим ћу бити срећан и опет ћу ти се молити, не само 27. јануара, не само у цркви, већ на сваком месту на коме иједна српска душа постоји и треба јој твој блажени дух да не поклекне.

МЛАДЕН ЂУРИЧИЋ, VΙΙ-3, Литерарна секција „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић” Лајковац, Србија

мрс Лидија Марић Јовановић, руководилац литерарне секције

Рад награђен на 6. регионалном светосавском литерарном конкурсу који организује СШ „Мионица”
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com