ЛитерарноСтваралаштво

НАДИНА ЗИМСКА ЧАРОЛИЈА

Кројачица Зима је решила да ове године сашије нове моделе одеће. Понела је њену чаробну ледену иглу и разнобојне кончиће: беле прозрачне, ведро плаве, а такође и метар. Одмах се бацила на посао. Ишла је од куће до куће и питала их је какву уникатну одећу желе. Тако је стигла и до Надине куће.
Провирила је кроз прозор Надине удобне собе где ју је приметила како пажљиво чита бајку Десанке Максимовић, „Сликарка Зима“. Нечујно као нинџа отворила је смрзнути прозор и ушуњала се на врховима пахуљица. На дрвеној наткасни приметила је мали цветни дневник. Радознало га је отворила и тамо пронашла информације о Надиним догодовштинама из зимског распуста. О првом дану је писало:

Драги мој дневниче,
Данас сам учествовала са мојим школским колегом Николом на такмичењу „Смарт Кидс” на паметним таблама. Припремили смо пројекат о школи и граду будућности. Ја сам нацртала школу из своје маште, а Никола град будућности. Освојили смо прву награду што нас је јааааако обрадовало! Учи је била поносна на нас, а она кад је усхићена плаче од среће.

Наставиће се…

Нада Попов, II разред, Српска гимназија „Доситеј Обрадовић“, Темишвар, Румунија
Вера Жупунски, учитељица

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com