ЛитерарноСтваралаштво

Нађа Пенчић – Пер Гинт у краљевству тролова

Приказ позоришне представе Малог позоришта „Душко Радовић“ у Београду

Ова дивна представа говори о једном несташном дечаку који није желео да слуша своју маму која је само бринула о њему. Он је желео да ради шта хоће, да једе само слаткише и никада није желео да среди своју собу.

Када му је мама једног дана рекла да поспреми своју собу и раније легне да спава, он је пожелео да се пресели код својих других родитеља који живе у шуми и где ће јести само чоколаду, где никада неће чистити своју собу и где ће увек ноћу остати будан.

Убрзо је заспао, а у сновима су му дошли тролови који су му понудили живот у свету у којем се једу само слаткиши, живи у неуредној соби и никада се не спава. Убедили су га да све што је до сада било ружно, у свету тролова постаје лепо. Јео је слаткише целог дана, с троловима скакао и правио неред. Када је пала ноћ, њега је заболео стомак од пуно слаткиша и није могао да заспи од буке и нереда који су правили тролови. Приметио је да је и сам почео да се претвара у трола. Пожелео је да му мама направи топлу супу да га спреми за спавање. Тролови су му се смејали и рекли да су и они били деца која су побегла од куће и да ће се временом и он навикнути на живот у краљевству тролова. Пошто није желео да постане трол, почео је да чисти и да изговара називе хране коју тролови нису волели.

Убрзо се пробудио и схватио да је то био само један ружан сан, па је брзо дошао у собу и поспремио је и тражио од маме тањир топле супе.

Схватио је да мама мисли најбоље за њега и да га нико неће боље чувати од маме.

Нађа Пенчић, 2/3, ОШ „Никола Тесла“ Раковица, Београд, Србија
Учитељица: Даница Милеуснић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com