ВестиСтваралаштвоШампион

ПАМЕТНА КУЋА – Програмирање micro:bit-ом

Усавршен модел са аутоматизованом контролом уз помоћ micro:bit-a и контролом укључивања и искључивања осветлења, као и управљање расхладним системом на базену у дворишту и аутоматским отварањем и затварањем улазних врата на кући уз помоћ шифре, само су део пројекта који Петар жели да унапреди са још занимљивим детаљима које како каже спрема за пролеће.

Петар Чвокић, ученик VII-2

Целокупан пројекат је награђен од стране организатора конкурсног Пројекта „Енергија је свуда око нас“ (ЦНТИ из Новог Сада) као и Покрајинског секретаријата за образовање АП Војводине који је пројекат подржао и ове школске 2023/24. године, где је Петар остварио пласман и 1. место за најбољи рад у категорији „Модели и макете“ чији ће главни део церемоније доделе награда бити приређен свечаном доделом 24. јануара 2024. године на ФИМЕК факултету у Новом Саду.

У плану имамо и рад са другим ученицима на повезивању и корелацији предмета Информатике, Технике и технологије и Биологије у новим пројектима на трему екологије и паметним управљањем отпадом коришћењем савремених техологија.

Јасмина Јерковић, професор информатике
ОШ „Ђура Јакшић“ Каћ, АП Војводина, Србија

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com